Vegan

Doordat je als veganist geen dierlijke producten eet moet je vooral goed opletten of je voldoende eiwit, ijzer, vitamine B1, B2, vitamine B12 en calcium binnenkrijgt. Deze voedingsstoffen die in dierlijke producten zitten moet je dan ergens anders vandaan halen. In dit menu proberen we dat te doen.

Krokant gebakken koekjes van rode linzen, vadouvan en prei, we gaan een mooi beslag maken met sojamelk en chia zaad waar we de gekookte linzen samen met de zaden en in blokjes gesneden paprika doorheen roeren. We doen hier veel verse basilicum in en bakken dit krokant af in de koekenpan.

Salade van gestoomde biet, specerijen en gekonfijte tofu met kurkuma, door het stomen verliezen we niet of nauwelijks vitaminen. we marineren de tofu in Vadouvan om deze dan licht aan te bakken we maken de salade af met mooie olie en verse dragon

Risotto met paddenstoelen en Parmezaan van Cashewnoten en edelgistvlokken, we gaan een masterclass risotto doen met als belangrijk aandachtspunt wanneer te roeren en wanneer niet. De paddenstoelen stoven we in een neutrale kokos olie om deze af te blussen met een mooie azijn om zo de perfecte balans te verkrijgen. We maken onze eigen bouillon en laten de paddenstoelen nog meegaren in de rijst. De edelgistvlokken vervangen de Parmezaanse kaas. Een heerlijke risotto.

Gebakken courgette met bloemkoolcrème en zoete aardappel, we bakken de courgette zoals Thomas Keller (The French Landry) dit met zijn courgette doet. Vervolgens koken we de bloemkool in een groentebouillon met salie en draaien hier een zacht fluwelen crème van. De zoete aardappel poffen we in de oven om deze daarna te schillen. De saus komt van de groentebouillon en salie die we afmaken met een vleugje rijstazijn.

Appeltaart met vanillesaus, deze taart gebakken zonder toevoeging van ei is echt een heerlijke afsluiting van dit menu. We maken hier een heerlijke vanillesaus bij om het helemaal af te maken.