Vegetarisch

Taartje van paddenstoelen, een variatie op een recept van Mario Uva van het beroemde restaurant Mario uit Neck. We gaan paddenstoelen en vooral veel dragon mengen in een mooi beslag en bakken dit in een dun laagje olie in de pan, bijna frituren zodat we heerlijke verse knapperige dikke taartjes (pannenkoekjes) met paddenstoelen en dragon hebben. Paddenstoelen en dragon is echt een match made in heaven.

Salade van gestoomde biet, dille en specerijentofu, door het stomen verliezen we niet of nauwelijks vitaminen. We marineren de tofu in Vadouvan om deze dan licht aan te bakken we maken de salade af met mooie olie, een zachte azijn en verse dille.

Gebakken courgette met bloemkoolcrème en zoete aardappel, we bakken de courgette zoals Thomas Keller (The French Landry) dit met zijn courgette doet. Vervolgens koken we de bloemkool met salie en draaien hier een zacht fluwelen crème van. De zoete aardappel poffen we in de oven om deze daarna te schillen. De saus is een tomatensalsa die we afmaken met een vleugje rode wijn azijn.

New York Cheesecake, echt een heerlijk cheesecake die we traditionele maken met een goede bodem en genoeg zure room om het gerecht lichter te houden. Wij serveren heerbij een compote van Beemster appeltjes. een zuurtje bij een zoet dessert.