Italiaans

Tortine di zucchine fritte.   Dat is een taartje van gebakken courgette, een recept van Mario Uva van het beroemde restaurant Mario uit Neck. We gaan courgette en vooral veel basilicum mengen in een mooi beslag en bakken dit in een dun laagje olie in de pan, bijna frituren zodat we heerlijke verse knapperige dikke taartjes (pannenkoekjes) met groenten hebben.

Risotto condragoncello ai funghi e Parmigiano.   Risotto met paddenstoelen, dragon en Parmezaanse kaas. Ik hoor vaak dat Risotto lastig is om te maken, maar het tegendeel is waar. Het is vooral belangrijk dat je weet wanneer je wel of niet moet roeren omdat de rijstkorrels hun zetmeel gelijkmatig moeten afgeven om een mooie garing te krijgen. We maken deze risotto met heerlijk gebakken paddenstoelen, dragon en een door ons zelf gemaakt paddenstoelenbouillon. Dragon en paddenstoelen zijn voor elkaar gemaakt. Dat is zo een heerlijke combinatie.

Pollo al limone e salvia.   Kip met citroen en salie. We gaan kippendijen (van poelier Jonker uit Oostzaan) heerlijk bakken met de citroen en salie om die te serveren met pompoen aubergine en polenta. De pompoen grillen we  in de oven met verse rozemarijn en de aubergine bakken we net als Thomas Keller (van The French Laundry) in de pan. De producten geven met deze bereidingen het best hun smaak af. De polenta maakt het geheel lekker smeuïg en compleet.

Budino di ricotta con mela caramellata.   Een taart (cake) van ricotta kaas, mooi gerezen in de oven waarbij we heerlijke Beemster appeltjes bakken en karamelliseren. Een heerlijke frisse afsluiting van een smaakvol Italiaans menu.